Keresés
7O
Budapest
2017.11.22., szerda (Cecília)

Kérdés nélkül töröl egyes programokat a Windows 10

Offmedia- 2015.11.26. 13:20
149
A Microsoft által a hónap közepén kiadott, majd részben visszavont, végül a héten ismét elérhetővé tett új Windows 10 kiadás kellemetlen meglepetéseket okoz egyes felhasználóknak.windows10

Fotó: pastemagazine

A frissítés ugyanis telepítése során kérdés nélkül eltávolít bizonyos programokat a gépekről, amikre felrakják - erről a tényről pedig a meglepett felhasználók csak utólag értesülnek.

A dolog hátterében az érintett programok inkompatibilitása áll az új Windows 10-zel, azaz, hogy annak működésében azok valamilyen zavart okoznának. Ennek tükrében, bár érthető a szóban forgó szoftverek törlése, mégis kellemetlen, sőt, szinte elfogadhatatlan, hogy erre a rendszer nem kér engedélyt a telepítési folyamat semelyik szakaszában sem.

A szó nélküli törlés többek között olyan ismert és elterjedt programokat is érint, mint pl. az AMD Catalyst Control Center egyes verziói, a CPU-Z, valamint a SmartFTP, amik a felhasználói beszámolók szerint áldozatául eshetnek az új Windows 10-nek.

A Microsoft az üggyel kapcsolatban nem kívánt nyilatkozni, ami arra utal, hogy nem bugról, hanem tervezett működésről lehet szó a jelenség esetében.

(MTI nyomán)

Hozzászólások