Keresés
23O
Budapest
2017.06.28., szerda (Levente, Irén)

Kivonul Magyarországról az Uber

Szaghmeiszter Máté- 2016.07.13. 11:20
337
Megfojtotta őket az új törvény.
Forrás: Getty/Europress
Sajtótájékoztatón jelentette be Fekete Zoltán, az Uber magyarországi ügyvezetője, hogy július 24-én befejezik magyarországi tevékenységüket. A cég már reggel levélben tájékoztatta a sofőrjeit. 

Az Uber állítása szerint a júniusban efogadott törvény mellett nem tudják biztosítani a sofőrjeik zavartalan munkáját, mivel azzal, hogy Ubereznek a jogosítványukat vagy autójuk rendszámát is elveszthetik. A taxislobbi által kiharcolt törvényben egy olyan passzus is szerepet kapott, melyben diszpécserszolgálatot is megkövetelnének az Ubertől, miközben a cégnek pont ez a lényege, hogy nem telefonon, hanem applikáción belül lehet általa kocsit hívni.

Forrás: MTI: Balogh Zoltán
Fekete arról is beszélt, hogy bár a cég próbált tárgyalni a kormánnyal egy esetleges középútról, mely a taxisoknak is megfelel és az Ubert is életben hagyja, de ezek a megbeszélések nem voltak eredményesek, hiába vittek sokszor konkrét javaslatokat a döntéshozóknak. Ezzel a lépéssel 1200 sofőr veszti el az állását és közel 160 ezer ember kereshet más alternatívát a közlékedésre.

Hozzászólások

#OFFHetiKvíz

Azt gondolod, mindent tudsz Rihannáról? Lássuk!
Forrás: Getty Images
Játszom