Keresés

Lelki problémákkal küzdőknek segít az Instagram új funkciója

Helstáb Laura- 2016.10.20. 10:10
7169
Az Instagram segítséget szeretne nyújtani azoknak a felhasználóknak, akik nehéz időszakon mennek keresztül.

Forrás: iStock/Getty

Korábban írtunk arról, hogy kifejlesztettek egy algoritmust, amely nagy biztonsággal megmondja, az Instagramra posztolt képei alapján depressziós lehet-e valaki. Most a mesterséges intelligencia mellett azonban a felhasználókat is bevonják a mentális problémák szűrésébe: az Instagram új funkciója lehetővé teszi, hogy segítséget ajánljunk azoknak, akiknek a posztja alapján úgy látjuk, nehézségekkel küzdenek az életükben.

A dolog így fog működni: ha valaki azt látja egy ismerősénél, hogy a posztjai alapján mélyponton van, anonim bejelentést tehet róla a rendszernek.

„Valaki látta az egyik bejegyzésed, és úgy gondolja, nehéz időszakon mész keresztül. Ha támogatásra van szükséged, szeretnénk segíteni”

– ilyen üzenetet kap a felhasználó, akinek jelentették a posztját, aztán legördülő menüből választhat, milyen formában kérjen segítséget. Az Instagram összeköti a hozzá közel eső segélyvonallal, elolvashat hasznos információkat és tippeket, de választhatja azt is, hogy beszél valakivel a problémájáról.

Ajánlott

Hozzászólások