Keresés

Lerántotta a leplet a Nintendo, új konzoljáról

Offmedia- 2016.10.20. 17:58
654
Az a neve, hogy Switch és egy otthoni és hordozható konzol egyben.
A Nintendo végre hivatalosan is bejelentett a következő konzolját. A Wii hatalmas sikere és a Wii U csúfos bukása után a japán cég most ötvözni próbálja az otthoni és a hordozható konzolok világát egy közös platformban, melynek a "Switch" nevet adták. 

A Nintendo Switch tehát ugyanúgy csatlakoztatható a tévéhez, mint a jelenleg piacvezető PS4, vagy a Microsoft Xbox One konzolja, de a konkurensekkel ellentétben a Switchet akár magunkkal is vihetjük. Az új konzol ugyanis beépített képernyővel és csatlakoztatható kontrollerrel érkezik. 

Forrás: Youtube
A képernyőt akár tablet-szerűen fel is állíthatjuk egy asztalra, úgy, hogy a kontrollerek a kezünkben vannak, sőt a két kontrollert meg is lehet osztani játékosok közt, bár ezt valószínűleg csak olyan játékok tudják majd kihasználni, ahol kevés gombot kell használni. 

Forrás: Youtube
Az első hivatalos trailerben feltűnik az új Zelda játék, egy eddig ismeretlen Mario játék, valamint a Skyrim felújított újrakiadása is. Utóbbit azért is fontos kiemelni, mert a Nintendo az utóbbi években szinte csak a saját játékaival tartotta életben a Switch elődjét, a Wii U-t. A Switch-hez viszont egy rakás játékfejlesztő csatlakozott már, az pedig már csak az eladásoktól függ, hogy a megjelenés után is támogatják-e azt játékaikkal. A konzol 2017 márciusában kerül a boltokba.

Ajánlott

Hozzászólások