Keresés

Megszűnik a Vine

Offmedia- 2016.10.28. 14:17
1092
A korábban feltöltött videók azért megmaradnak.
Megöli a Twitter a 6 másodperces, ismétlődő videóiról ismert Vine nevű applikációt. Az app több mint 3 évig működött (januárban lett volna 4 éves), igaz ez idő alatt nem tudott eléggé elterjedni itthon, Amerikában viszont pár éve még hatalmas népszerűségnek örvendett. A nehézségek akkor indultak, mikor az Instagram is bevezette a videókat, majd a Facebook is egyre erőteljesebben nyomta a videós kontentet, arról nem is beszélve, hogy maga a tulajdonos, a Twitter is ráerősített a mozgóképes anyagokra. 

A bezárás ennek ellenére jól mutatja, hogy milyen rossz anyagi helyzetben van a Twitter, mely költséghatékonysággal indokolja a lépést. A Vine felhasználóbázisa egyáltalán nem növekedett az elmúlt időszakban, de volt egy erős keménymag, akik kifejezetten erre a platformra építették fel a karrierjüket, nekik most máshol kell folytatni. 

A pornós-youtube oldal, a Pornhub amúgy bejelentkezett, hogy megvennék, mivel állításuk szerint az embereknek elég 6 másodpercnyi pornó is. Kérdéses, hogy csak komolyan gondolják, vagy csak publicitást akarnak nyerni.


(via Techcrunch, 444)

Ajánlott

Hozzászólások