Keresés
9O
Budapest
2017.10.24., kedd (Salamon)

Náci lett a Microsoft robotja

Ráthgéber Réka- 2016.03.28. 10:00
320
Elég rosszul sült el a kísérlet.


A héten került bemutatásra Tay, a Microsoft mesterséges intelligenciával rendelkező robotja. Gyorsan csináltak is neki egy Twitter fiókot, ahol az érdeklődök bármilyen kérdést feltehettek neki. Ez a kísérlet azonban nem sikeredett túl jóra.

Tay ugyanis a legegyszerűbb kérdésekre is elég meglepő válaszokat adott. Amikor megkérdezték tőle, hogy Ricky Gervais ateista-e, egyszerűen annyit válaszolt, hogy Ricky Gervais a diktatúrát magától Adolf Hitlertől tanulta, aki nem mellesleg az ateizmus megalkotója is. Már ez is elég lett volna ahhoz, hogy leállítsák a projektet, de ezután még Tay-ról kiderült az is, hogy szerinte a holokauszt csak kitaláció, támogatja azt, hogy a mexikói embereket el kéne tűntetni a Föld színéről, és hogy Bush szervezte meg a 9/11-es támadásokat.


A Microsoft emberei gyorsan meg is szűntették a kommunikációt Tay és a felhasználók között arra hivatkozva, hogy a robot elfáradt. Azért ennél jobb indokkal is előállhattak volna, vagy szimplán beismerhették volna, hogy hibáztak.

Hozzászólások

#OFFHetiKvíz

Azt gondolod, mindent tudsz Rihannáról? Lássuk!
Forrás: Getty Images
Játszom