Keresés

Nem éri meg vegetáriánusnak lenni

Ráthgéber Réka- 2016.04.03. 10:00
166
A szervezet nem alakul át megfelelően.

A vegetáriánusok és a húsevők azóta harcban állnak, amióta világ a világ. Hol az egyikük pártját fogják a kutatók, hol pedig a másik csoportnál találnak olyan tényezőket, amik meghosszabbíthatják az életüket. Most éppen a vegetáriánusok jártak rosszabbul.

Forrás: Getty/Europress

A legújabb kutatás szerint, ugyanis ha valaki nem fogyaszt húst, annál sokkal könnyebben kialakulhatnak szívproblémák, és a rák egyes fajtái is nagyobb eséllyel jelenhetnek meg a szervezetükben. Ezt azzal magyarázták a tudósok, hogy ha valaki megvonja magától a különböző fehérjeforrásokat, annak nagymértékben átalakulnak a sejtjei, sőt, még a DNS-e is sebezhetőbbé válik.

Ilyenkor a vegetáriánus emberek szervezete megtanulja kivonni a növényekből a zsírsavakat, viszont a testükben lévő minimális mennyiségű arachidonsav termelését megemeli. Ez a sav felelős a különböző betegségek, leginkább a rák és az Alzheimer-kór kialakulásáért

Nem tudjuk, hogy ez az eredmény mennyiben változtatja meg a vegetáriánusok életmódját, mindenesetre javasoljuk nekik, hogy ha családjukban bármilyen örökletes betegség előfordult, mindenképpen vizsgáltassák ki magukat alaposan. Sőt, a húsevők is!

Ajánlott

Hozzászólások