Keresés
10O
Budapest
2017.10.23., hétfő (Gyöngyi)

Nem lesz puska emoji az Apple-nél

Helstáb Laura- 2016.06.21. 12:16
325
Kiveszik a puskát az új emoji-jelöltek közül, mert az Apple nem akarta, hogy bekerüljön az Orlandóban történtek után.

Az Apple erős nyomást gyakorolt a Unicode-ra, arra a technikai cégre, amely kiválasztja a hangulatjeleket, hogy ne legyen közöttük puska. A fegyver az olimpiai sportágak részeként került volna be az új hangulatjelek közé Rióra készülve, többek között a lovaglással, kézilabdával és gimnasztikával együtt.

Az LMBTQ-jogok mellett kiálló Apple azonban a cég legnagyobb ügyfele, és az Orlandói melegbárban történt mészárlást követően nem akarta, hogy a puska benne maradjon, így indítványozták az eltüntetését, az Unicode pedig jóváhagyta.

Ilyen lett volna a puska emoj

Bár sokan vitatják azt, hogy az emojik önálló nyelvvé válhatnak, amikor a puska bekerült a jelöltek közé, többen azonnal tiltakoztak, hogy ne adják az erőszak jelét a billentyűzetet nyomkodók kezébe. A dolog egy kicsit nonszensz, hiszen az Egyesült Államokban továbbra is bárki percek alatt egy lőfegyver birtokosává válhat, és a pisztoly már így is benne van az Apple repertoárjában a kezdő csomag részeként, mégis felhívja a figyelmet arra, hogy a hangulatjelek egyre nagyobb jelentőséggel bírnak a mindennapi kommunikációban, és ezekkel sem bánhatunk felelőtlenül.

Hozzászólások

#OFFHetiKvíz

Azt gondolod, mindent tudsz Rihannáról? Lássuk!
Forrás: Getty Images
Játszom