Keresés
16O
Budapest
2017.10.21., szombat (Orsolya)
  • Főoldal
  • Aztaaa!
  • Tech
  • Szünetelteti a túlhevülő Galaxy Note 7 okostelefon gyártását a Samsung

Szünetelteti a túlhevülő Galaxy Note 7 okostelefon gyártását a Samsung

MTI- 2016.10.10. 13:10
503
A Samsung felfüggesztette a Galaxy Note 7 okostelefon gyártását, miután a túlhevülésre hajlamos első széria visszahívása után a cserekészülékeknél is hasonló jelenséget észleltek.
Forrás: flickr

Egy már kicserélt, Galaxy Note 7 által okozott füst miatt a múlt héten evakuálni kellett egy utasszállító gép utasait az Egyesült Államokban. Amerikai és ausztrál forgalmazók felfüggesztették a modell értékesítését és a cseréjét, a légitársaságok pedig megismételték a készülékek fedélzeti használatára és töltésére vonatkozó tilalmat.

A Samsung szeptember másodikán jelentette be 2,5 millió Galaxy Note 7 készülék visszahívását túlhevülés- és gyulladásveszélyes akkumulátorok miatt. A Samsung új akkumulátorokat rendelt egy másik gyártótól és a visszahívás bejelentését követően két héttel megkezdte a készülékek cseréjét.

A probléma ismételt jelentkezése azonban kérdésessé teszi, hogy valóban az akkumulátor lenne a készülék egyetlen hibás darabja.

A felügyeleti hatóságokhoz benyújtott mostani közleményében a Samsung úgy fogalmazott, hogy minőségbiztosítási okokból "átmenetileg átütemezi" a Galaxy Note 7 készülékek gyártását. A közlemény nem erősítette meg a gyártás leállításáról szóló korábbi médiajelentéseket.

Hozzászólások

#OFFHetiKvíz

Azt gondolod, mindent tudsz Rihannáról? Lássuk!
Forrás: Getty Images
Játszom