Keresés
  • Főoldal
  • Zene
  • A jazz legenda, Herbie Hancock Kendrick Lamarral és Snoop Doggal dolgozik új lemezén

A jazz legenda, Herbie Hancock Kendrick Lamarral és Snoop Doggal dolgozik új lemezén

Offmedia- 2018.03.06. 16:01
A zongorista szerint sokat lehet tanulni a fiataloktól.
Jazz és hiphop keveredik majd Herbie Hancock új lemezén, miután a legendás zenész bejelentette, hogy olyan nevekkel dolgozik együtt, mint Kendrick Lamar, Snoop Dogg, vagy éppen Common. 

A most 77 éves jazz veterán a San Diego Tribune-nek elárulta, hogy még ennyi évesen is folyamatosan csak tanul és tanul, és sok dologban a fiatalokat is figyeli, például a közösségi oldalak promócióra való használatát. Az egyelőre cím nélküli album már egy ideje készül, Hancock már 2016-ban meg akarta jelentetni, de azóta se lett kész. A közreműködők közt persze nem csak rapperek vannak, Stevie Wonder is feltűnik majd rajta, a stílusok közt ugráló Flying Lotusnak is jutott szerep, de a szaxofon mester Wayne Shorter is kiveszi a részét a projektből. 

A zongorista "Rockit" című dalát amúgy rengetegen hangmintázták már hiphop és pop berkekben, Eric B. & Rakim, Grandmixer DST, Janet Jackson és a C&C Music Factory is például. Hancockhoz hasonlóan egy másik jazz legenda, Miles Davis pedig utolsó albumát már a jazz-rap stílusban jelentette meg, 1992-ben.Hozzászólások

Érdekes lehet