Keresés
  • Főoldal
  • Zene
  • The Weeknd a TikTokon ad élő, virtuális koncertet augusztusban

The Weeknd a TikTokon ad élő, virtuális koncertet augusztusban

Kersner Máté- 2020.07.31. 14:02
A TikTok hivatalosan bejelentette, hogy platformjukon hamarosan egy élő, virtuális koncert fog lezajlani, amit nem más ad majd, mint The Weeknd - tette közzé a The Verge.

A hírek szerint Abel egy sor dalt elénekel majd márciusban megjelent lemezéről, az After Hoursról, mintegy pótolva ezzel gigantikus turnésorozatát, ami a koronavírus miatt teljes egészében törölve lett. Különlegesség, és eltérés a eddigi streamelt koncertekhez képest, hogy a show során az énekes valódi személye helyett egy, az esemény (amit a TikTok "az első applikáción belüli virtuális valóság élményként" jellemez) plakátján is szereplő digitális The Weeknd-avatar fog énekelni, akivel elvileg még interakcióba is lehet lépni fellépése alatt.

Az ilyen jellegű event nem az első már, tekintve, hogy Marshmello és Travis Scott is óriási bulit csapott a Fortnite világában több millió képernyő előtt ülő néző számára, a TikTokon viszont - és azon kívül is - még teljesen újdonságnak számít. A virtuális performansz tető alá hozásához az oldal a Wave nevű céggel társult (az XO és a Republic Records mellett persze), ők eddig olyan sztárok online fellépéseit bonyolították már le, mint John Legend, vagy Lindsey Stirling. 

A TikTok szerint Weeknd a koncerttel az Equal Justice Initiative nevű, rassztól független egyenjogúságért küzdő nonprofit szervezetnek gyűjt pénzt, a felhasználók pedig szintén adakozhatnak az applikáción belül. Az már szinte nem is meglepő, hogy merchandise is dukál majd a show mellé, az ebből befolyó összegeket szintén jótékony célra adományozzák majd. 

A "The Weeknd Experience" augusztus 7-én, este fél 9-kor kezdődik majd, ez a mi időzónánk szerint hajnali fél hármat jelent. Az eseményre itt lehet feliratkozni. 


(The Verge / Variety)

Hozzszlsok

rdekes lehet