Kövess minket

Sport

Erősíts Zumbával! Itt a forradalmi edzésmódszer

Ha a Zumbáról eddig a színes ruhában latin zenékre táncoló emberek jutottak eszedbe, most valami újat mutatunk: itt a STRONG by Zumba™, egy kőkemény edzésmódszer!

Megosztva


Az újfajta Zumba® programot Beto Perez, a Zumba® eredeti kitalálója mutatta be Londonban Július elején: a zumbázni összegyűlt közönséget alaposan meglepte, amikor az edzésbe olyan elemek kerültek, mint a fekvőtámasz és más, kemény izommunkát követelő mozdulatok. A helyszínen mindenki megtapasztalhatta, hogy a fittségből is van feljebblépés, és a Zumba® azoknak is tud újat mutatni, akik már régóta csinálják.

[vembed youtube=”MWq5OP_yFoA” ]

A STRONG by Zumba™ program másféle zenével és mozdulatokkal dolgozik, mint a táncos bulik hangulatát idéző, klasszikus Zumba®: az ütemek a komolyabb erőfeszítést igénylő mozdulatokhoz igazodtak, ám továbbra is szoros a kapcsolat a zene és a mozgás között. A zene itt nem csak háttérzaj, hanem segít saját erőhatárainkat meghaladni az edzésben. Míg a klasszikus Zumba® programban a zenére épültek a gyakorlatok, itt fordítva: a gyakorlatokhoz állították elő a legjobban illő zenét.

Fitnesz-mozdulatok és tánclépések helyett az új program az erősítésre épül: guggolás, fekvőtámasz, rúgás, bokszolás van benne, szóval korántsem piskóta. Leginkább a magas intenzitású intervallum tréninget, egy kemény edzésformát idézi, hiszen valódi elszántság és erő kell a végigcsinálásához.

Aki viszont megteszi, garantáltan megizzad és fejleszti az állóképességét, nem utolsósorban pedig a kemény izommunkának köszönhetően fokozódik a zsírégetés is. Az edzés célja nem egyszerűen a fogyás, hanem az erősítés, izomzat fejlesztése, ezért új rétegeket céloz meg: azokat is, akik a klasszikus Zumbát nem találták elég keménynek, erősnek, illetve azokat a zumbásokat, akik szeretnének többet elérni, túllépni a táncon. A STRONG by Zumba™ által ők is új célokat tűzhetnek ki maguk elé és tovább fejlődhetnek.

A STRONG by Zumba™ program és oktatóképzés ősszel indul Magyarországon, utóbbit Mario Gutierrez ZES tartja. Ha szeretnéd kipróbálni az új edzésformát, szeptember 17-től minden szombaton 10-11 óra között megteheted Budapesten a Chili Fitnesszben Grundmann Béla Zumba® oktatóval. Hogy ne maradj le semmiről, csatlakozz a STRONG by Zumba™ magyarországi Facebook-csoportjához!

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük