Kövess minket

Sport

Zinedine Zidane a Real Madrid új edzője

Tegnap este kirúgták Rafael Benítezt, a Real Madrid labdarúgócsapatának vezetőedzőjét.

Megosztva


A tréner elbocsátását a fővárosiak elnöke, Florentino Pérez jelentette be hétfői sajtótájékoztatóján. A tavaly nyáron érkezett spanyol szakember szerződése 2018-ig szólt. A királyi gárda irányítását Zinedine Zidane, a klub korábbi legendás játékosa vette át.

„Sokkal izgatottabb vagyok, mint amikor játékosként ideszerződtem” – nyilatkozta Zidane, aki 2001 és 2006 között szerepelt a Real Madridban. „Szeretném megköszönni a klubnak és az elnök úrnak a lehetőséget, hogy vezethetem az együttest. Nekünk van a legjobb csapatunk és a legjobb szurkolótáborunk az egész világon.”

A 43 éves francia szakember eddig a Real Madrid harmadosztályban szereplő tartalékcsapatát irányította.

„Egyértelműen tudatában van annak, milyen nehéz ez a munka, azonban nem ismeri azt a szót, hogy lehetetlen” – jellemezte az új vezetőedzőt Florentino Pérez.

A Real Madrid vasárnap 2-2-es döntetlent ért el a Valencia vendégeként, így 18 fordulót követően 37 ponttal a harmadik helyen áll a spanyol bajnokságban, hátránya négy pont a városi rivális Atlético, illetve kettő a címvédő, egy mérkőzéssel kevesebbet játszott FC Barcelona mögött.

(MTI nyomán)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés