Kövess minket

Stílus

2.4 millió ember 30 perc alatt: megjelent és rögtön rekordot is döntött Travis Scott új Jordan sneakere

Megosztva

A minap jelent meg Travis Scott új Jordan sziluettje, a Travis Scott x Air Jordan 1 Low “Reverse Mocha”, avagy a cipő, amit a rapper nemrég lekapott a saját lábáról, és odaajándékozta két Sicko Mode-ot szerenádozó fanjának, ezzel is promózva kicsit a friss sneakert.

A stunt óta eltelt majd egy hónap, és a darab végül tegnap, július 19-én felkerült La Flame online üzletébe, ahonnan a sneaker-világban bevett szokás alapján raffle, azaz sorsolás útján lehetett megszerezni a cipőt. Ehhez értelemszerűen feliratkozás szükséges, a vásárlók pedig nem is voltak restek, rögtön rekordszámban csődültek a szájtra.

Mint a Complex egy, az mc-hez közeli forrásra hivatkozva megírta, 30 perc alatt (a sneakerre csupán ennyi idő alatt lehetett feliratkozni, fél óra elteltével lezár a webshop) 2.4 millióan léptek be az oldalra. Ez valóban rekord, Travis karrierjét tekintve legalábbis biztosan: bár a rapper ruhadropjai mindig óriási tömegeket vonzanak, ilyen magas számokat ilyen rövidke időtartam alatt sosem generált még egy sziluettje sem.

A vajszínű-barna-törtfehér-piros cipő egyébként így fest, rajta a megszokott fordított pipával (amit a Stüssy is ellőtt), Cactus Jack logóval, Jordan márkajelzéssel és hátul a jól ismert fejet ábrázoló szkeccsel:

A kollekció mellé érkező kampány arca egyébként Javon Walton, alias Ashtray az Eufória gyereksztárja volt.

Bár a webshop alapján a cipő máris sold out, a drop részét képező, szintén frissen megjelent ruhák, köztük pólók, pulcsik, sapkák, zoknik még elérhetőek itt. Aki pedig azon búsulna, hogy nem volt ideje a raffle-jelentkezésre, holnap, azaz 21-én családi méretezésben (egészen a kisgyerek cipőktől kezdve, női méreteken át nagyobb férfi méretekig) is megjelenik a cipő a SNKRS appon és weboldalon, illetve néhány kijelölt Jordan üzletben. Az ára 150 dollár, azaz kb. 58 ezer forint – vigyázat, ennek százszorosára számíthat a resale piac.

Ez egyébként nem az első bravúr Travis fashion pályafutása során: ahogy mi is megírtuk, legutóbbi kollab sneakerét is egy millióan próbálták megszerezni, ehhez képest jelentős a mostani rekord. Mostanra nyilvánvaló, hogy az Astroworld-tragédia kicsit sem csorbított La Flame presztízsén.

(Complex)

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés