Kövess minket

Aztaa

25 év után nyugdíba vonul Pikachu és Ash, új karakterekkel folytatódik a Pokémon

Megosztva

Úgy tűnik, hogy Ash Ketchum és Pikachu története a végéhez ért: a még futó Ultimate Journeys Pokémon sorozat ott tart, hogy főszereplőnk hivatalosan is a legjobb edzővé vált, és sárga kedvencével megnyerték a bajnokság döntőjét. A készítők ezzel le is zárják a 25 éve tartó utazást, és megtörténik az, amit leírni és elolvasni is furcsa:

Pikachu és trénere visszavonulnak, és kiírják őket a legendás sorozatból.

Ettől még láthatóak lesznek 2023 januárjáig a képernyőn, pontosít a Gamestar, miután viszont lemegy a maradék 11 epizód Japánban január 13-ai kezdettel, a velünk együtt felnövő karakterek eltűnnek a részekből.

Felmerülhet, hogy mi lesz így a sorozattal, de természetesen vannak jelöltek, akik a helyükre kerülnek. Friss főszereplői gárdával bővül tehát a franchise, mint kiderült, Pikachu helyére jön a nézők által már megismert Fuecoco, Sprigatito és Quaxly, egy helyett pedig egyenesen kettő új edző érkezik, Liko és Roy, nemileg épp arányos eloszlásban.

Alább a pár nappal ezelőtt bemutatott, friss bejelentő videó, amiben gyorsan kapunk egy visszatekintést, vágóképek pörögnek Ashék emlékezetes küzdelmeiről, majd az utolsó másodpercekben jön a hivatalos és sejtelmes közlemény, amiben felvillantják Likót és Royt, illetve az új karakterek egy részét is, de a gyártók sok konkrétumot egyelőre nem árulnak el. Az biztos, hogy „egy új álom, és ezzel egy új kaland veszi kezdetét.” A borítón azért jelzésértékkel épp Liko és Roy szerepel, illetve a fent említett három új lény is beköszön.

A közösségi médiában többek is könnyes, de szeretetteljes búcsút vettek Ashtől, tweetelt például a karakter eredeti, japán szinkronhangja és Sarah Natochenny is, aki 17 éven át kölcsönözte a popkult ikonná vált edző hangját:

Nagy dilemma, hogy vajon ezzel tényleg eltűnik-e a popkult színről Ash és Pikachu. Azt látván, hogy máig havi rendszerességgel jelennek meg egykaptafára gyártott kollabkollekciók, erre kicsi az esély.

(Gamestar, Polygon)

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés