Kövess minket

Hiphop

2Pac olyan zenét akart készíteni, mint az N.W.A – emlékezett vissza Ice Cube

Megosztva

25 év alatt 2Pac annyira mélyen beleivódott a hiphop szcéna szöveteibe, hogy személye több mint negyed évszázaddal a halála után is rendszeres beszédtéma a rapper interjúkban. Nem volt ez másképp az Uproxx legújabb Mount Westmore beszélgetése során sem, ahol Snoop Dogg kivételével megjelentek a szupercsapat tagjai. Az interjú során be lett dobva, hogy kinek mi az emléke a legendáról, és hát, mindenkinek volt valami mondanivalója.

E40 visszaemlékezett, hogy mennyire boldog volt, mikor Pac egyszer egy interjú során bedobta a nevét. ’92-ben aztán a telefonszámát is elkérte, egy kedélyes beszélgetés után pedig többször zenéltek és privátban is rendszeresen lógtak együtt. 40 kiemelte, hogy Pac már abban is kitűnt az akkori előadók közül, hogy mennyire tisztelte a nőket és felemelő volt az egész személyisége. Egyik stúdiós sztorija szerint 2Pac olyan gyorsan megírta a dalszövegeit, hogy már rég kész volt a felvételekkel, mikor 40 még a rímeken törte a fejét.

Too $hort eközben arról beszélt, hogy ő ebben az időszakban túlságosan a saját, platinalemezes karrierjére koncentrált, és számára 2Pac csak egyike volt a sok feltörekvő rappernek, akikről akkoriban úgy gondolkodott, hogy a nyomába sem érnek. „Olyan volt a mentalitásom, hogy én vagyok mindenki idősebb bátyja, ők pedig csak kölykök” – mondta.

Ice Cube még a Digital Underground időszakban ismerte meg Shakurt. Elmondása szerint a rapper szépen lassan ismerte fel, hogy van mondanivalója és ezt meg is akarja osztani a közönséggel. „Mindig azt mondta, hogy ez a Digital cucc menő, de olyan lemezeket akarok csinálni, mint ti” – mondta állítólag Pac az N.W.A-re utalva. 2Pac érezte az őt körülvevő gettó légkört, és ezt zenékben is át akarta adni. Végül aztán ez meg is történt, a rapper a Digital Underground után szólókarrierbe kezdett. Cube ezután arról mesélt, hogy Shakur energikus volt, de ez néha veszélybe is sodorta őt, például két autót is összetört, mikor úgy vezetett, hogy még jogsija sem volt.

Alább a szóban forgó interjúrészlet, itt pedig a Mount Westmore első nagylemeze.

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés