Kövess minket

Hiphop

30 év börtönre ítélték R. Kelly-t

Megosztva

Elítélték R. Kelly-t, miután tavaly bűnösnek találták zsarolás és többrendbeli szexkereskedelem vádjában. Az énekes 30 év börtönt kapott – írja a New York Times.

Az embereket meg kell védeni az ilyesfajta viselkedéstől” – mondta a bíró, Ann M. Donnelly az ítélethirdetéskor. „Ezek a bűncselekmények előre ki voltak tervelve, és többször előfordultak az elmúlt 25 évben. Azt tanítottad az áldozataidnak, hogy a szerelem egyenlő a rabszolgasorssal és az erőszakkal” – tette hozzá a bíró.

R. Kelly nem kommentálta az ítéletet.

Az énekes ügyvédei azzal védekeztek, hogy Kelly-t gyerekkorában molesztálták, és ez kihatással volt a későbbi cselekedeteire, ezért enyhébb ítéletet érdemel. A bíró lesöpörte a javaslatot az asztalról. A bíróságon több az énekes bűvkörébe került áldozat mesélt arról, hogy miként kényszerítette őket szexre Kelly, sokszor kifejezetten fiatalon. A bizonyítékok közt volt az is, hogy Kelly feleségül vette Aaliyah-t, mikor az énekesnő még csak 15 volt.

Az énekest 14 évvel ezelőtt már meggyanúsították, majd felmentették 14 rendbeli gyermekpornó készítéssel, mivel videóra vette, ahogy tinédzser lányokkal szexel. 2019-ben aztán ismét megggyanúsították, és egymás után jöttek elő az áldozatok, akiknek a történeteiből „Surviving R. Kelly” címmel készítettek 11 epizódos doku sorozatot.

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés