Kövess minket

Hiphop

300 ezer dollárt érhet ez a 2Pac által készített gyerekrajz

Megosztva

Sotheby’s bejelentette a második Hip-Hop aukcióját, melyben a stílushoz köthető különböző történelmi tárgyakra lehet licitálni. Az aukció részét képezi többek közt Chuck D eredeti, turnén viselt, kézzel aláírt Raiders Starter dzsekije, a Beastie Boys License to Ill albumborítójának eredeti tervrajza, egy eredeti szőrmekabát, amit Biz Markie hordott, és egy Tupac Shakur levél is, melyet 17 évesen az akkori középiskolai szerelmének írt.

Az egyik legérdekesebb relikvia amúgy szintén 2Pac-hoz köthető, a Forbes számításai szerint ugyanis 200-300 ezer dollárt is érhet az a kis füzet, amit a néha rapper még 11 évesen írt és rajzolt tele, ezzel ez a legelső fennmaradt „alkotás” a rappertől.

2Pac a haikukat is tartalmazó füzetet négy bebörtönzött Fekete Párduc tagnak ajándékozta, köztük a keresztapjának, Jamal Joseph-nek, akit egy halálos kimenetelű, 1981-es rablás miatt tartóztattak le. A füzetben, melyet a gyermek úgy írt alá, hogy „Tupac Shakur, Jövőbeni Szabadságharcos” többek közt a Fekete Párduc tagok elengedését követeli.

(Complex)

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés