Kövess minket

Hiphop

43 éves korában elhunyt Gangsta Boo, a Three 6 Mafia egykori tagja

Megosztva

Január elsején elhunyt Lola Mitchell, művésznevén Gangsta Boo, a legendás memphisi Three 6 Mafia formáció volt tagja – írja a TMZ.

Mint kiderült, Mitchell halálának körülményeiről egyelőre nem sok információt tudni, a tragikus hírt viszont mc-kollégája, a Three 6 oszlopos tagja, DJ Paul és több hozzá köthető ismerős és zenész is megerősítette Instagramon, a poszt alá több ezer együttérző komment érkezett, hozzászólt többek közt 2 Chainz és Lil Jon is, halálát Boosie is meglepődve és sokkolva fogadta.

A TMZ friss információ szerint a halál oka drogokhoz köthető és túladagolásra lehet gyanakodni, de hozzáteszik, hogy a hivatalos megállapításhoz szükség van a boncolás eredményeire. A lap arról számol be, hogy Boo fiútestvérével töltötte a szilvesztert egy memphisi koncerten, ahonnan kórházba kellett szállítani, miután kábítószert fogyaszthatott és felmerült a túladagolás veszélye.

A cikk szerint nem zárható ki, hogy fentanillal felütött drog fogyasztása vezetett a halálához – ijesztő tény, pláne annak fényében, hogy az elmúlt években hány rapper hunyt el a heroinnál 50-szer-, a morfinnál pedig 100-szor erősebb szintetikus opioid miatt (lásd: Lil Peep, Mac Miller, DMX) amit újabban rendszeresen kevernek bele más szerekbe, a legtöbb esetben a használó tudta nélkül, a veszély így sokszoros. A boncolás, az azóta megindult nyomozás és a toxikológiai vizsgálat után biztosan tisztábban látunk majd, a híresztelés viszont csak újfent ráerősít, hogy valójában mekkora problémát is jelent a hiphop világban és az Egyesült Államokban uralkodó opioid-krízis.

Gangsta Boo 14 éves korában kezdett rappelni, ezután nem sokkal ismerkedett meg a T6M csapat tagjaival, az első dal, amiben szerepelt a Cheefa Da Reefa volt. 1995-től 2001-ig volt a Three 6 Mafia tagja, ezután pedig szólókarrierbe kezdett, és egészen 2022-ig aktívan zenélt is. 3 stúdióalbuma és 10 mixtape-je jelent meg szólóban, a Three 6 oldalán pedig 6 lemezen szerepelt. Boo feateket jegyez Gucci Mane-nel, az Outkasttel, The Game-mel, T.I.-jal és E-40-val is, az elmúlt években pedig olyan zenészekkel kollaborált, mint Latto, GloRilla, Junglepussy, Blood Orange, vagy a Run The Jewels duó.

Gangsta Boo mindössze 43 éves volt, nyugodjon békében.

(TMZ)

 

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés