Gasztro
5 +1 dolog, amit ne rakj a hűtőbe!
Bevásárlás után a nagy kipakolásban te is rendszeresen elgondolkodsz azon, hogy mi kerüljön a hűtőbe és mi ne? Mindig figyelj arra, hogy vannak olyan élelmiszerek, amelyek nem szeretik a hideget.
Méz
Ugye, te sem tartozol azok közé az emberek közé, akik a hűtőben tartják a mézet? A méz a frizsiderben kristályosodhat, és elveszítheti halmazállapotát. A tökéletes állag megőrzése érdekében mindig tartsd szobahőmérsékleten!
Burgonya
A hideg hatására a burgonya veszít édeskés ízéből. Akkor jársz el helyesen, ha enyhén hűvös helyen tárolod, száraz körülmények között vagy a sötétben.
Hagyma
A hagymának is az a legjobb, ha szobahőmérsékleten tárolod. A hűtőszekrényben megpenészedhet és összemehet. Az emberek nagy többsége a konyhaszekrényben őrzi, ahonnan bármikor praktikus elő lehet kapni. Miután megpucoltad bátran teheted a hűtőbe.
Paradicsom
A paradicsom nagyon szereti a szobahőmérsékletet. Ha a frigóban tárolod, veszít zamatából.
Dió
A dió íze legjobban, akkor jön elő, ha normál hőmérsékleten van. Ugye, milyen jó helyen van az a kamrában?
Fokhagyma
A hagymához hasonlóan a fokhagyma is a konyhaszekrénybe való, viszont ha szétdarabolsz egy hagymát, akkor tíz napon belül is fogyaszd is el.