Kövess minket

Gasztro

5 +1 dolog, amit ne rakj a hűtőbe!

Bevásárlás után a nagy kipakolásban te is rendszeresen elgondolkodsz azon, hogy mi kerüljön a hűtőbe és mi ne? Mindig figyelj arra, hogy vannak olyan élelmiszerek, amelyek nem szeretik a hideget.

Megosztva


Méz
Ugye, te sem tartozol azok közé az emberek közé, akik a hűtőben tartják a mézet? A méz a frizsiderben kristályosodhat, és elveszítheti halmazállapotát. A tökéletes állag megőrzése érdekében mindig tartsd szobahőmérsékleten!

Burgonya
A hideg hatására a burgonya veszít édeskés ízéből. Akkor jársz el helyesen, ha enyhén hűvös helyen tárolod, száraz körülmények között vagy a sötétben.

Hagyma
A hagymának is az a legjobb, ha szobahőmérsékleten tárolod. A hűtőszekrényben megpenészedhet és összemehet. Az emberek nagy többsége a konyhaszekrényben őrzi, ahonnan bármikor praktikus elő lehet kapni. Miután megpucoltad bátran teheted a hűtőbe.

Paradicsom
A paradicsom nagyon szereti a szobahőmérsékletet. Ha a frigóban tárolod, veszít zamatából.

Dió
A dió íze legjobban, akkor jön elő, ha normál hőmérsékleten van. Ugye, milyen jó helyen van az a kamrában?

Fokhagyma
A hagymához hasonlóan a fokhagyma is a konyhaszekrénybe való, viszont ha szétdarabolsz egy hagymát, akkor tíz napon belül is fogyaszd is el.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés