Kövess minket

Hiphop

60 év börtönt kapott Nipsey Hussle gyilkosa

Megosztva

Elítélték Nipsey Hussle gyilkosát, legkorábban 60 év múlva szabadulhat.

A szerdai nap (február 22-én), 60 évtől életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélték Eric Ronald Holdert, Jr.-t, Nipsey Hussle meggyilkolásáért – jelentette be H. Clay Jacke, a Legfelsőbb Bíróság bírája. A rappert 2019. március 31-én lőtték le a saját ruhaboltja előtt, mindössze 33 éves volt.

Eric Holder Jr. 25 évtől életfogytiglant kapott a gyilkosságért, további 25 életfogytiglant a büntetés szigorításáért, mivel lőfegyvert használt a gyilkosság során, és 10 évet azért, mert aznap két másik férfit is meglőtt. Utóbbiak járókelők voltak, akik rossz helyen voltak, rossz időben.

Holder nem kaphatott halálbüntetést, és széles körben arra számítottak, hogy életfogytiglani börtönbüntetést kap. Narancssárga börtönruhát viselt, és nem reagált semmit, amikor felolvasták az ítéletét.

Holder ügyvédje az ABC Newsnak elmondta, hogy fellebbezni kíván az ítélet ellen. „Mindig is nehéz dolgunk volt, tekintve az ügyet övező nagy horderejű körülményeket” – mondta az ügyvéd, Aaron Jansen.

Az ügyészek a gyilkossági per során azt állították, hogy a támadás előre megfontolt volt, míg Holder védője azzal érvelt, hogy a pillanat hevében hozott döntés volt. Holder védőügyvédje azt mondta, hogy a támadást egy Hussle-lal folytatott beszélgetés provokálta ki, amely arról szólt, hogy a férfi együttműködik a rendőrséggel. Hussle-t legalább tíz lövés érte, majd Holder fejbe rúgta, és elmenekült a helyszínről.

(XXL, BBC)

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés