Kövess minket

Hiphop

7 éve nem töltött ennyi időt női előadó az amerikai lemezeladási lista élén

Megosztva

SZA második albuma, az ‘SOS’ kilenc hete folyamatosan vezeti a Billboard 200-as listáját, az elmúlt héten például 93 ezer példányban fogyott az Egyesült Államokban. Rég volt olyan, hogy női előadó ilyen hosszú ideig vezesse a hivatalos amerikai lemezeladási listát, utoljára Adele ‘25‘ című albuma foglalta be ilyen sokáig azt. Adele 10 egymást követő hétig volt az első helyen, tehát SZA rajongóknak még két hétig kell kitartaniuk a streameléssel, és megdől Adele rekordja.

Az elmúlt 10 évben mindössze három női album töltött el legalább kilenc hetet a Billboard 200-as lista első helyén: az ‘SOS‘, Adele ‘25‘-je és Taylor Swift ‘1989‘-es albuma. E mérföldkő mellett az SOS a legtöbb hetet töltötte az első helyen az R&B albumok közül, mióta Usher ‘Confessions’ című albuma 2004-ben kilenc egymást követő héten át uralta a listát.

A ‘SOS ‘ SZA első első listavezető albuma, megelőzve debütáló ‘Ctrl‘ című albumát, mely a 3. helyen debütált. Ez volt 2022 ötödik legnagyobb debütálása Taylor Swift ‘Midnights’ (1,578 millió), Harry Styles ‘Harry’s House‘ (521 ezer), Drake és 21 Savage ‘Her Loss‘ (404 ezer), valamint Beyoncé ‘Renaissance’ lemeze (332 ezer) után.

(Billboard)