Kövess minket

Stílus

Szuperegészséges élelmiszerek egyenesen a kamrából!

Az egészséges táplálkozás terén a legújabb trend a chia-mag, de még mielőtt megrohamoznád a bioboltot, inkább kukkants be a nagyi kamrájában. Lesz ott minden, mi szem-szájnak ingere, de most aszalt szilva, cottage cheese és kelkáposzta után kutass. 

Megosztva


Az aszalt szilva nemcsak finom, hanem értékes összetevőinek köszönhetően nagyon egészséges is. Tartalmaz antocianinokat, azaz bioaktív anyagokat, amelyek jótékony hatással vannak a szívre és az erekre. Ezen kívül gazdag kalciumban, káliumban és vasban. Az élelmiszer legnagyobb előnye, hogy fogyasztható bárhol és bármikor, ideális lehet tízóraiként vagy uzsonnaként, de akkor is nassolhatsz belőle, amikor hasad édességet kíván. Csillapítja a farkaséhség érzetét, és energiával tölti fel a szervezetet. Feldobhatod vele müzlidet, joghurtodat, de akár smoothie-dat is – és képzeld ezekről a nagyanyáink is tudtak.

Jól jegyezd meg a cottage cheese nevét, és lehetőleg ne keverd össze a nálunk elterjedt túróval, mert nem ugyanaz a kettő. Az angolok egyik kedvenc eledele igazi energiabomba. Vannak, akik a kenyérre kenik, mások magában eszik. 100 gramm szemcsés sajtban körülbelül 13 gramm fehérje van. A termék kevés zsírt tartalmaz és kalóriaszegény. Próbáld ki ropogós zöldségekkel és fűszerekkel (tipp: borssal és fokhagymával), kényeztetés lesz az ízlelőbimbóidnak!

Ha már zöldségek, akkor álljunk meg egy pillanatra a kelkáposztánál. A kis és a nagy fejek egyaránt kalóriaszegények, és C-vitaminnal doppingolják a szervezetet, amelyre különösen télen nagy szükségünk van. Sőt, nagy mennyiségben tartalmaz még kalciumot és rostokat is. Öntettel fogyasztva pedig nem is olyan rossz!

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés