Kövess minket

Zene

Elhunyt a Wonderful Life szerzője

Colin Vearncombe, művésznevén Black, kedden 53 évesen halt meg, egy két héttel ezelőtti autóbalesete következményeként.

Megosztva


A Brit énekes 1987-ben megjelent hatalmas slágerével, a Wonderful Life-fal lett világszerte ismert. Vearncombe Black név alatt nyolc albumot jelentetett meg, Colin Vearncombe-ként további hatot, de az 1987-es Wonderful Life című album sikerét később nem tudta megismételni. Erről a lemezről a címadó dal mellett a Sweetest Smile is sláger lett – írta a The Guardian online kiadása.
Az énekes halálhírét családja tudatta Black Facebook-oldalán. Colin Vearncombe két héttel ezelőtt az írországi Cork repülőtere közelében szenvedett autóbalesetet, ami után kritikus állapotba került. Azóta mesterséges kómában tartották, de nem tudták megmenteni.

Colin Vearncombe Liverpoolban született, első kislemeze, a Human Features 19 éves korában, 1981-ben jelent meg. A Wonderful Life kislemezként 1986-ban került piacra, de csak akkor kezdték világszerte játszani a rádiók, miután egy évvel később az A&M kiadó újra kiadta és kijött a nagylemez is. Black egy 2014-es interjúban a kiadót okolta azért, hogy a Wonderful Life-ot nem követték újabb sikerek. Utolsó stúdióanyaga Blind Faith címmel tavaly jelent meg és jó kritikákat kapott – a borító félreérthetetlen utalás a Wonderful Life borítójára, illetve az azóta eltelt évekre. Corkban élt volt feleségével és négy fiával.

[vembed youtube=”uMXz3TQOS_c” ]

Forrás: MTI

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés