Stílus
Salsa mártás a hétvégi bulira!
Nincs ötleted, hogy mivel nyűgözd le barátaidat a hétvégi bulin? Készíts nekik salsa mártást zöldségekkel!
Alapanyagok:
• 10 paradicsom
• 3 pirospaprika
• 2 hagyma
• chili paprika
• só
• barna nádcukor
• almaecet
• őrölt fekete bors
A paradicsomokat annak érdekében, hogy le tudd hámozni a héját, öntsd le meleg vízzel. Vágd apró darabokra, majd ezek után 20 percig főzd. Add hozzá az apróra vágott piros paprikát, hagymát és chilit. Azért, hogy az ízek összeérjenek, főzd 15-20 percig, vagyis addig, amíg a zöldségek teljesen meg nem puhulnak. A szószt mixerezd össze, és ízesítsd nádcukorral, sóval, almaecettel és borssal.
A mártást tálald friss zöldségekkel, például répával, zellerrel, uborkával, az éhesebbeknek pedig készíts ki teljes kiőrlésű pogácsát.
Tipp: A szószt paradicsom helyett készítheted avokádóból is.