Kövess minket

Események

Vadat és halat…

Mindenből a legjobbat! – a már megszokott minőségi kínálattal, a legjobb séfek mestermunkáival és izgalmas ízkavalkáddal várja a gasztronómia szerelmeseit az OTP Bank Gourmet Fesztivál május 12-15 között, a Millenárison. A mesterszakácsok ezúttal nem egy bizonyos ételt álmodnak újra, hanem két alapanyagra, a vadra és a halra koncentrálnak majd a saját specialitásaikon túl.

Megosztva


Vadat és halat, s mi jó falat, Szem-szájnak ingere
– keresve sem találhatnánk illőbb idézetet az idei Gourmet Fesztiválhoz, ami évről-évre azzal lopja be magát a kulináriakedvelő közönség szívébe, hogy Magyarország legjobb ízeit, a csúcsgasztronómia fővárosi és vidéki éttermeit, minőségi borászatokat, pálinka- és sörfőzdéket, cukrászatokat és izgalmas gasztro-manufaktúrákat vonultat fel – mindegyikből a legjobbakat.

S míg korábban egy-egy étel került a középpontba, ezúttal két alapanyagból, a halból és a vadból készült remekeket kóstolhatjuk majd a számtalan más nagyszerű fogás mellett. Ennek apropója pedig, hogy a Gourmet-t közvetlen megelőzően Budapesten zajló, a világ leghíresebb szakácsversenyének kikiáltott Bocuse d’Or európai versenyén hal és vad, pontosabban a kecsege és a gímszarvas lesz a két alapanyag.

A 20 ország részvételével zajló szakácsverseny és a Gourmet összefonódásának nem ez az egyetlen közös pontja: a Gourmet első napján rendezik majd a Bocuse d’Or zártkörű búcsúeseményét, az ún. bajnokok reggelijét, amelyet követően a verseny résztvevői és a nemzetközi sajtó képviselői a fesztivált is bejárják. “Nagy megtiszteltetés a Gourmet-nak és hatalmas lehetőség a hazai gasztronómia reprezentánsainak ez a világesemény, hisz’ a szakma legjobbjai és a nemzetközi szaksajtó is megismerheti a magyar gasztronómia élvonalát” – magyarázta Gerendai Károly, a fesztivál megálmodója. A hazai közönség sem marad ki a jóból, hiszen a fesztivál színpadán főz majd a versenyen hazánkat képviselő séf és csapata, és idén is lesznek külön foglalható exkluzív Bocuse d’Or vacsorák.

A legjobb budapesti éttermek, valamint a hal és vad ételek mellett természetesen idén is sok minden más felkerül a palettára: a stílusos vidéki éttermek (SVÉT), válogatott fővárosi street-food helyek, újhullámos cukrászdák, a legjobb ázsiai ízek mellet megannyi előadás és bemutató teszi majd teljessé a kínálatot.

Pünkösdkor tehát érkezik az OTP Gourmet Fesztivál, de addig is ízlelgessük a tavalyit, itt:
[vembed youtube=”2ldIa-i-7vc” ]

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés