Kövess minket

Kult

Meghívó egy bizarr teázásra

„Kissé” beteg alkotások egy izraeli művésznőtől.

Megosztva

Az angol teázási szokások a világ minden táján ismeretesek, talán még az is, hogy India és Kína után, a szigetországban fogyasztják a legtöbb teát.

Képzeljük csak el, hogy egy roppant patinás „afternoon tea”-re vagyunk hivatalosak, London jómódú negyedében. A megjelentek, mind egytől-egyik viktória korabeli ruhákban csevegnek az angliai időjárásról, miközben az összejövetelen a fő hangsúly az arisztokraták által képviselt jó modoron van.


Azért, hogy a történetet bizarrá tegyük, itt jön a képbe az izraeli Ronit Baranga, aki egy olyan teáskészletet tervezett, hogy még az igazi dzsentlmenekben is megfagyna, az oly híres angol hidegvér.

Ha a kerámiákból készített alkotásokra vetünk egy pillantást, akkor nehéz megfogalmazni, hogy mégis mi az, amely magával ragadja az embert. A nem mindennapi stílus és tematika visszatérő elem az alkotásokban. Talán az a nyugtalanító hatás amit keltenek, teszi őket vonzóvá…

A művésznő eredetileg pszichológiát és héber irodalmat tanult az egyetemen, de hamar kiderült, hogy nem ezen a pályán fog maradandót alkotni. A művészi tanulmányok után ötvösnek tanult, majd a szobrászatban és az ékszerkészítésben is kipróbálta magát. A kreációk között egyébként, többször megfigyelhetjük a száj és az ujjak ábrázolását, sőt van olyan alkotása a művésznek, amely egy alvó csecsemőt ábrázol.

[vembed youtube=”5a7wg9yJ9N0″ ]

„Parancsol még egy csészével?”



Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés