Gasztro
Spenótos fettuccine
A borsó, a spenót és a bazsalikom – nemcsak egészséges, hanem ebben a kombóban megadja a szervezetnek mindazt, amire szüksége van.
A recept szerint szükséged lesz: fettuccine tésztára, 3 evőkanál olívaolajra, 150 gramm friss spenótra, 2 gerezd fokhagymára, bazsalikomra, sóra, őrölt fekete borsra, 1 evőkanál citromlére és parmezánra.
Elsőként a tésztát főzd olaszosra (al dente), mellette egy másik edényben párold meg a borsót. Egy kis olajban piríts hagymát, melyhez add hozzá a spenótot, a borsót és hints rá egy kis bazsalikomot. Ha ezzel kész vagy, keverd össze a tésztával, majd sózd és fűszerezd, végül egy kevés citromlével locsold meg. Tálaláskor szórd meg gazdagon parmezánnal!
Tipp: a tésztát megbolondíthatod egy kis pirított dióval vagy mogyoróval.
(zena.sme.sk nyomán)