Kövess minket

Stílus

A leggyakoribb tavaszi divatbakik

Itt a tavasz, a kabát már (sajnos) nem ápol és eltakar…

Megosztva

A tömegközlekedésen utazva hiába figyelmeztet rá tábla, hogy ne egyél és csak egy köteg facsemetét szállíthatsz, az öltözködésre nincsenek kiírva szabályok, így könnyen egy divathorrorban találhatjuk magunkat a jó idő beköszöntével. Stílusosnak lenni abszolút nem pénzkérdés, csak egy kis odafigyelést és az alábbi divatbakik elkerülését igényli.

1. Kilógó melltartópánt


Télen a pántok elrejtése nem jelentett különösebb kihívást a hosszú ujjú felsők és pulcsik alatt, amint azonban beköszönt az ujjatlan-szezon, az egyik leggyakoribb divatbakivá válik a kilógó pánt. A szilikonpánt, ha lehet, még a kilógó pántoknál is rosszabb, olcsó megoldás – ha találkozol vele, menekülj! Lehet kapni kényelmes pánt nélküli melltartókat, nem abban kell röplabdázni, de spagettipántos felsőket hordani igen. Egy másik jó alternatíva a bandeau top, amivel jól lehet aláöltözni a túlságosan kivágott ruháknak.

2. A ruhán átlátszó bugyi


Hacsak nem hurkafesztiválra készülsz, a ruhán áttűnő bugyivonal – és szín – sosem esztétikus, mert hiába a Louboutin és a limuzin, kifinomult nő nem követ el ilyen bakit! Ha azt hiszed, nem bámulja meg minden férfi (és sok nő) a feneked, tévedsz: vegyél varrás nélküli, testszínű bugyikat, és nézd meg magad hátulról is a tükörben, mielőtt kilépsz az ajtón!

3. A legging nem nadrág


A legging hosszú felsők vagy ruhák aló való, és tökéletes egy hideg estére harisnya helyett, de a nadrágot soha nem helyettesítheti! Ha átlátszó, főleg nem!

4. A harisnya nem takarja el a téli bundát

Bocsi, de irány a fürdőszoba: a szőrtelenítés alól nem mentesít az átlátszó harisnya.

5. Csillogó, testszínű harisnyák


Ha testszínűt viselsz, legyen láthatatlan, különben válassz inkább feketét – nincs rosszabb, mint amikor a vakuban bevillan!

6. Harisnya nyitott orrú cipővel


Ön dönt: zárt cipő és harisnya vagy nyitott cipő harisnya nélkül.

7. Ápolatlan hát

Általában nem nézegetjük a hátunkat, mások pedig pláne nem, kivéve jó időben, ha a meleg miatt még a hajunkat is összefogjuk. Senki a mögötted állók közül nem szeretné látni a pattanásaidat, SENKI, úgyhogy a hátadat is úgy ápold, ahogy az arcod!

8. Nem mindenkinek áll jól a forrónaci


Elismerem, baromi nehéz olyan rövidnadrágot találni a boltokban, ami takar is valamit, de azért legyen önkritikánk, mielőtt felveszünk egy olyat, ami nem!

9. Bugyuta pólófeliratok

Nem minden fénylik az értelemtől, ami angol vagy francia: csak olyat vegyél fel, amit ki is mondanál!

10. Csípőfarmer-haspóló kombó

Vitatható, de inkább a közönséges, mint a stílusos határán egyensúlyoz a 2000-es évek óta, kibuggyanó úszógumival pedig a Tajgetosz szakadéka várja.

11. Izzadtságszag

Hamarosan támad a zsúfolt villamos réme, az izzadtságszag – fegyverkezz fel egy deóval napközbenre!

12. Méretben kisebb ruhák

Soha ne vegyél meg valamit azon az elven, hogy majd belefogysz. Ha már muszáj nem a saját méretedet viselned, inkább legyen oversize, az még menthető.

13. Bőrszínhez nem passzoló alapozó


Napsütésben nagyon elüt, ha az alapozó nincs rendesen eldolgozva vagy nem ugyanolyan árnyalatú, mint a bőröd. A legjobbak a bőrszínhez igazodó változatok, de még ebből is több árnyalat közül lehet választani, és azt is tudni kell, hogy a téli alapozód nem biztos, hogy jó lesz nyáron is, ha napozol egy kicsit, és fordítva. A pattanásos bőrt pedig inkább korrektorral, mint vakolattal próbáld elfedni, természetesebb lesz a hatás. Estére érdemes mattító alapozót feltenni, hogy megvédjen a csillogó fotófejektől.

14. „Vízihulla” rúzs.


Ezt a hatást éred el, ha a bőrszínednél világosabb rúzst használsz – mindig legyen inkább azonos vagy sötétebb!

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés