Kövess minket

Gasztro

Süss spenótos-kukoricás salátát!

Süss magadnak sós kalácsot, harapj rá, ha sietsz, vagy kínáld meg vele vendégeidet.

Megosztva

Az elkészítéshez szükséged lesz:

  • 500 gramm spenótra
  • zsálya
  • kakukkfű
  • 150 gramm tejföl
  • 225 gramm leveles tészta
  • sós
  • bors
  • szerecsendió
  • citromlé
  • 4 tojás
  • hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • kukorica
  • olaj

A spenótot mosd meg, majd vágd fel kisebb darabokra. Pucold meg a hagymát és a fokhagymát, aprítsd fel, majd egy kis olajban pirítsd meg. A serpenyőben keverd hozzá a spenótot és a kukoricát, és fűszerezd meg kakukkfűvel, valamint zsályával, majd párold rövid ideig. A párolt spenóthoz keverj tejfölt, add hozzá a tojást, sózd és borsozd meg, majd öntsd le citromlével, és bolondíts meg szerecsendióval. A következő lépésben készítsd elő a tésztát, amiből alakíts ki négyzeteket. Minden négyezetben közepére helyezz spenótos tölteléket, majd hajtsd be úgy, hogy a töltelék ne folyjon ki. A kalácsokat süsd előre melegített sütőben 190 fokon, 45 percig.

(zena.sme.sk nyomán)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés