Kövess minket

Stílus

Ezekben a színekben magabiztosabbnak tűnsz (és ezekben nem)

Egy friss kutatás kimutatta, hogy feketében és pirosban tűnünk a legmagabiztosabbnak mások szemében, bizonyos színek viszont ellenkező hatást váltanak ki.

Megosztva


A kutatásban különböző színű inget viselő nők és férfiak megítélését kérték a résztvevőktől. A fekete ruhát viselő embereket a legtöbben magabiztosabbnak, okosabbnak és vonzóbbnak ítélték meg, mint a többit, a piros másodikként végzett utána a listán, és kicsivel lemaradva a kék követte. A kutatók szerint azért, mert a fekete szín tekintélyt parancsol, míg a piros stimulálja az agyat, ezért felfigyelünk rá. 



A kutatásban az is feladat volt, hogy a résztvevőknek össze kellett párosítania a színeket különböző tulajdonságokkal: a nők nagyrésze a feketét viselő férfiakat találta a legvonzóbbnak, a férfiaknak viszont a piros ruha jön be jobban a nőkön, a pozitív tulajdonságok nagyrészét pedig mindkét nem a feketéhez társította.


Itt a pirosnál már kevésbé kedvező eredmények jöttek ki, mert a magabiztossághoz arrogancia is társult. A intelligencia terén a fekete és a kék vezette a listát, a rózsaszín pedig a sor végén kullogott, úgyhogy ezt nem ajánlott viselni mondjuk egy vizsgán.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés