Kövess minket

Gasztro

Miért jó citromos vizet inni?

Azon kívül, hogy jól mutat, ha teszünk egy-két citromkarikát a vízbe, miért is jó ez nekünk? Mert igen, valóban jó.

Megosztva

1. Jót tesz az emésztésnek

Egy pohár langyos, citromos víz reggel máris beindítja a szervezeted, felpörgeti az anyagcseréd, és segít megszabadulni az előző nap lerakódott salakanyagoktól.

2. Hidratál

Persze, a víz is, de citrommal még inkább, mert olyan anyagokat is tartalmaz, amelyek az izzadás által kiürülnek a szervezetből, ezért egy kiadós edzés után különösen ajánlott.

3. Jobb, mint egy bőrápoló krém

A hidratálás elsődleges abban, hogy egészséges legyen a bőrünk, a citromban található antioxidánsok pedig kisimítják, rugalmasabbá teszik a bőrt.

4. A citrom a máj barátja

Nem úgy, mint az alkohol – a citrom segít a méreganyagok ürítésében és megöli a baktériumokat.

5. Szuper káliumforrás

A banán mellett a citrom az egyik leggazdagabb természetes káliumforrás, ez a vitamin pedig fontos a vese, a szív, az agy és az izmok egészséges működésében.

6. Segít legyőzni vagy megelőzni a megfázást

A C vitaminok miatt persze, amelyek megerősítik az immunrendszert, így könnyebb kivédeni a nyári náthákat.

7. Gyulladáscsökkentő

Sok betegség krónikus, belső gyulladással jár – a citromos víz leviszi a szervezet savasságát, ezzel megszabadulva a gyulladáskeltő savaktól is.

8. Segít fenntartani a pH-egyensúlyt

Bár a citrom savas gyümölcs, a véráramba kerülve mégis lúgosítóként működik, ezáltal ellensúlyozva a savas ételek – pl. húsok – kedvezőtlen hatását.

9. Eltünteti a pluszkilókat

Persze nem úgy, ha napi egy tábla csokit megeszel mellette, de azzal, hogy felpörgeti az anyagcserét, segít megszabadulni a zsírpárnáktól, és még az éhségérzetet is csökkenti.

10. Jobb, mint a kávé

Mielőtt a koffeines italok mindent meghódítottak volna, a citromos víz volt az energizáló: próbáld ki, hogy kávé helyett ezt iszod pár hétig, és tapasztald meg a kedvező hatásait!

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés