Kövess minket

Stílus

5 lépésben a ragyogó hajért

Mi nők nagyon sok időt és energiát fektetünk abba, hogy igényesen és ápoltan lépjünk ki az utcára. Ám még így is belefutunk olyan apróságokba, melyeken csak fokozatosan tudunk változtatni. Ez a probléma a hajjal is.

Megosztva

Ha már minden tuti sampont, pakolást és hajápolót bevettél és még így sem javult a helyzet, akkor haladj lépésről lépésre.

1. Először változtass hajmosási szokásaidon!
A szakértők azt javasolják, hogy elég csak a fejbőrt megmosni. Nem kell dörzsölni a hajat azért, mert a hab lepereg a hajszálakra és tisztítja azokat. A hajszálakat mindig kétszer öblítsd le – az első öblítés a szennyeződéseket távolítja el, a második pedig tisztít. Sampon használata során ügyelj arra, hogy mindig jól öblítsd le a hajadról.

2. Ne felejtsd el a balzsamot!
A kondicionálónak a pH-tartalma mindig savasabb, mely lezárja a szálak végét, ami azért is fontos, mert szárítás során tincseid ragyogóbbnak és egészségesebbnek tűnnek majd. A tökéletes hatás érdekében a balzsamot ne a fejbőrbe masszírozd, hanem a hajszálakba. Pár percig hagyd hatni, majd erős vízsugárral mosd le. Tipp: hajmosás után a hajat törölközővel csak tapogatni szabad, véletlenül se kezd el dörzsölni tincseidet!

3. Száríts okosan!
Mielőtt a kezedbe vennéd a hajszárítót, mindig permetezz a hajadra hővédőt. Ezt az apró gesztust a hajad is meghálálja majd. Fektess be egy jó minőségű hajszárítóra, a legjobbak azok, amelyek ION technológiával készülnek.

4. Nézz szét a konyhában!
A barnák kúrálhatják hajukat sörrel vagy vízben higított almaecettel, de megoldást jelenthet a citrom ecettel vegyített öblítés is, melyet nagyanyáink is előszeretettel használtak.

5. Teszteld a hajad rugalmasságát!
Ha végighúzod a hajszálaidon az ujjad és azt tapasztalod, hogy töredezik, akkor bizony hidratálást igényel. Ebben az esetben vess be pakolást, melyet nedves hajadba masszírozz be. 

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés