Kövess minket

Gasztro

Kattanj rá a házi hamburgerre!

Mindig is érdekelt, hogy mitől válik annyira ízletessé az utcai árusnál vásárolt hamburger? Mutatjuk a titkát, készítsd el otthon te is!

Megosztva

A tökéletes hamburger elkészítéséhez szükséged lesz: 600 gramm frissen darált marhahúsra, 4 nagyobb zsemlére, rukkolára, 4 lapka ementáli sajtra, csomagolt sonkára, majonézre, sóra és őrölt borsra
Az egész hamburger alapját a kövérebb marhahús pogácsa képzi, amelynek jó, ha 20%-os zsírtartalma van.

A húst minden esetben óvatosan grillezd, törekedj arra, hogy ne legyen túl száraz.

Hogyan kezdj hozzá?
Először válaszd szét a húst négy egyenlő részre, sózd meg, fűszerezd, és formálj belőle pogácsákat, majd helyezd őket a grillre. Puhítsd puhára mindkét oldalát. Ezt követően pirítsd meg a sonkát. A pogácsákra helyezd rá a sajtot, és engedd, hogy ráolvadjon. Ezek után a zsemléket vágd ketté, süsd meg a grillen. Kend meg majonézzel, majd dobd rukkolával, és helyezd bele a sajtot, a húst és a sonkát.

Tálalása melegen, zöldségek kíséretében ajánlott.

(zena.sme.sk nyomán)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés