Gasztro
Kattanj rá a házi hamburgerre!
Mindig is érdekelt, hogy mitől válik annyira ízletessé az utcai árusnál vásárolt hamburger? Mutatjuk a titkát, készítsd el otthon te is!
A tökéletes hamburger elkészítéséhez szükséged lesz: 600 gramm frissen darált marhahúsra, 4 nagyobb zsemlére, rukkolára, 4 lapka ementáli sajtra, csomagolt sonkára, majonézre, sóra és őrölt borsra
Az egész hamburger alapját a kövérebb marhahús pogácsa képzi, amelynek jó, ha 20%-os zsírtartalma van.
A húst minden esetben óvatosan grillezd, törekedj arra, hogy ne legyen túl száraz.
Hogyan kezdj hozzá?
Először válaszd szét a húst négy egyenlő részre, sózd meg, fűszerezd, és formálj belőle pogácsákat, majd helyezd őket a grillre. Puhítsd puhára mindkét oldalát. Ezt követően pirítsd meg a sonkát. A pogácsákra helyezd rá a sajtot, és engedd, hogy ráolvadjon. Ezek után a zsemléket vágd ketté, süsd meg a grillen. Kend meg majonézzel, majd dobd rukkolával, és helyezd bele a sajtot, a húst és a sonkát.
Tálalása melegen, zöldségek kíséretében ajánlott.
(zena.sme.sk nyomán)