Gasztro
Beindul a dinnyeszezon!
A nyár elképzelhetetlen sok víz, napfény és gyümölcsök nélkül. A forró napokon pedig semmi sem hűsít jobban, mint a hűtött dinnye!
A legtöbb gyereknek azt mondják, hogy a dinnyében lévő magok vakbélgyulladást okoznak, ezért kerülni kell azok fogyasztását. Ez az állítás egy bizonyos életkor alatt még megállja a helyét, azonban a felnőtt gyomor a magokat meg tudja emészteni. Még mielőtt elegánsan kikapargatod a magokat, nem árt, ha tudod, hogy milyen értékes vitaminoktól vonod meg a szervezeted. Ezek a magocskák tartalmaznak A-, B- és C-vitamint, továbbá kalciumot, vasat és egyéb telítetlen zsírsavakat.
A dinnye fogyasztható önmagában, de magvait kiszedés után egy serpenyőben megpiríthatod olajban és sóban. Ezzel az egészséges nassolnivalóval akár a salátádat is megbolondíthatod. A magokból készíthetsz teát, melyhez csak annyit kell tenned, hogy egy kávédarálóban megdarálod a szemeket. A port nemcsak teához használhatod, hanem smoothie-dba is rakhatod, de akár kenyérbe is sütheted.