Kövess minket

Események

Babel Sound: színház a Balatonnál

A nemzetközi kulturális színtér izgalmas szereplőit sorakoztatja fel Balatonbogláron a Babel Sound július 19-24. között.

Megosztva

A zene határokon átívelő változatosságát egy nagy, színes csokorban bemutató fesztivál – túllépve a műfaj határain –, a tánc és a színház varázslatos világát is megidézi a Babel Sound/Kultkikötő színpadán, hat napon át. 

Július 19-én este Szalóki Ági és a Cabaret Medrano nyitja a sort a Bohém Világ című zenés darab bemutatójával, megidézve a ’boldog békeidők’, azaz a két világháború közti kabaré világát.
Kiderült, hogy a Balaton Ági és Kamondy Imre számára is meghatározó hely. Áginak gyerekkori élményei kapcsolódnak hozzá, illetve mint mondja, több éve a Balaton-parton kapcsolódik ki – jógatáborba jár.
„Évtizedek óta rendszeresen járok a Balatonra, sőt, a dalszövegek nagy részét is ott írtam” – meséli Imre,majd folytatja „a Babelen többször felléptünk a Medranóval valamint a Nagy színpad büféjének a csoportvezetője is voltam egy alkalommal, és szerveztem felolvasást meg kiállítást is a fesztiválra.” – mondja büszkén.

Ezt követi július 20-án a ’Boomerang Baby – Marlene Dietrich ABC’ balatoni premier bemutatója. Marlene Dietrich német színésznő dalaival, személyiségével az egész világot meghódította. 1930-ban amerikai filmsztár lett, és soha nem tért vissza Hitler Németországába. Világnézetét, dinamizmusát, a férfiakról és nőkről alkotott véleményét, és világhírű dalait tolmácsolja Fullajtár Andrea sok humorral, és jazz-zenekari kísérettel.
„Beszólt Hitlernek és Goebbelsnek, együtt utazott a frontra a katonákkal. Egy emberjogi aktivista és egy pacifista keveredett benne. Magyarországon még egyáltalán nem adták ki izgalmas írását, a Dietrich ABC-t, amiben az ABC betűihez szavakat rendelt, és mindegyikhez írt pár mondatot. Rengeteg humor, emberismeret van benne” – mesél Marlene-ről Andrea. Július 21-én a Freak Fusion Cabaret előadása a múlt századi vándorcirkuszok misztikus világába repít. Sötét humor és varieté hangulat. A látványos zsonglőr, akrobata, légtornász és burlesque táncjelenetek előadói a hazai underground cirkuszi élet k-rémjei! 

A Holdviola látványos, minden részletében aprólékosan kidolgozott élő, táncszínházi előadást mutat be július 22-én. Ők a pszichedelikus crossover varázslói. Előadásuk a tradicionális zene, a színház és az elektronikus hangzás ötvözete. 

TranszOrient – egy keleti álom címmelkifejezetten a Babel Soundra készül Mahasti és világbajnok hastáncos csapata, az ország legjobb, válogatott hastánc művészei egy látványos show-műsorral. A táncművészeten keresztül a keleti fűszerek illata és egy szemet kápráztató vizuális élmény vár július 23-án a Kultkikötő színpadán. 

A spanyol Pere Martinez Barcelona flamenco hercege, aki őszintén adja át a latin életérzést a jellegzetes tört ütemekkel, tapssal és karakteres, finom gitárpengetéssel kísérve. Érzelmekkel teli éneke történeteket, sorsokat mesél, átható, meghitt és személyes előadásmódja rabul ejti a közönséget. Mindezt egy őrületes flamenco tánc-show egészíti ki, amelyhez a fesztiválon vendégeskedő összes flamenco táncos csatlakozik. Ők zárják ezzel a fergeteges előadással július 24-én a Kultkikötő Nagyszínpadon a színházi zenés-táncos esteket.
A Bábel Sound egy nagy kulturális világutazásra hív tehát, ahol egy héten keresztül a társműfajok egy léleksimogató folyammá állnak össze, s teszik teljessé a közös együttlét varázsát.
Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés