Kövess minket

Gasztro

New Yorkban szolgálják fel az első véres vegaburgert

Éljen a tudomány!

Megosztva

Húsimádók és vegák végre harmóniában élhetnek együtt, hála a tudománynak. Az Impossible Foods nevű startup még 2014 októberében jelentette be, hogy sikeresen előállítottak egy olyan húspogácsát, ami igazából növénypogácsa, de erre az ízéből senki sem jön rá. A technológia varázslatát a hem nevű molekula okozza, melynek segítségével a kutatóknak sikerült elérniük, hogy ne csak kinézetre, hanem ízre is a húst imitálja a pogácsa.  

A tudósoknak azt is sikerült elérniük, hogy közepes sütés mellett véres hús hatást kelt a hamburger. A céget amúgy még a Google is megpróbálta felvásárolni tavaly. Az első véres vegaburgereket David Chang Momofuku Nishi nevű New York-i éttermében lehet majd kapni.

(Munchies)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés