Kövess minket

Gasztro

Cukkinit a konyhába!

A cukkini nemcsak egészséges, hanem diéta esetén is lelkiismeret-furdalás nélkül lehet fogyasztani.

Megosztva


A leves elkészítéséhez szükséged lesz (4-6 adag): egy nagy cukkinira, egy hagymára, két evőkanál olajra, 2-3 gerezd fokhagymára, 400 ml zöldséglevesre, fűszernövényekre (oregánó, bazsalikom, kakukkfű), szerecsendióra, sóra, borsra, fehér joghurtra vagy tejfölre.

A cukkinit kockázd fel, majd reszeld le. Ezzel egy időben egy serpenyőben melegítsd meg az olajt, melyben pirítsd aranybarnára a felkockázott hagymát. Add hozzá a cukkinit és a fokhagymát, majd egy nagyobb edényben keverd hozzá a levest. Ezt követően fűszerezd, és főzd puhára. Ha nem szeretnéd, hogy csomós legyen, akkor egy mixer segítségével dolgozd szét, és a krémesség érdekében keverhetsz hozzá tejfölt is.

Tipp: A levest melegen és hidegen egyaránt fogyaszthatod, továbbá felturbózhatod szalonnával vagy pirított cukkini darabkákkal.

(zena.sme.sk nyomán) 

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés