Kövess minket

Aztaa

Tíz Lil Uzi Vert albumra elegendő opioid fájdalomcsillapítót foglaltak le Röszkén

Oké, lehet csak kilenc.

Megosztva

Forrás:

Csaknem százezer szem opioid fájdalomcsillapítót találtak a pénzügyőrök egy szerb kisteherautóban Röszkén – tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szerdán az MTI-t.

Némedi-Varga Éva, a NAV Csongrád Megyei Adó- és Vámigazgatóságának sajtóreferense közölte, a jármű ellenőrzése során felfigyeltek egy ágyra, amit roskadásig pakoltak áruval. Az ágyban kialakított rejtekhelyről 95 690 szem opioid fájdalomcsillapítót pakoltak ki a pénzügyőrök.

A sofőr a termékek tényleges eredetéről semmilyen dokumentációt nem tudott bemutatni. A pénzügyőrök a több mint hárommillió forint értékű szállítmányt lefoglalták, és egészségügyi termék hamisítása miatt feljelentést tettek – tudatta a sajtóreferens.

Az opioid fájdalomcsillapítók főleg Amerikában okoznak nagy problémát, ahol az orvosok néha akkor is az ilyen addiktív gyógyszereket írják fel a betegeknek, mikor az nem is lenne indokolt. Nemrégiben 157 év börtönre ítéltek egy amerikai orvost, mert mértéktelenül írt fel olyan opiáttartalmú gyógyszereket, amelyek súlyos kábítószer-függőséget váltanak ki.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés