Kövess minket

Hiphop

A YouTube után már rap-zenében is KSI viszi a prímet az Egyesült Királyságban

Megosztva

Az egyik, ha nem a legismertebb angol YouTuber, a nigériai származású KSI a múlt hétvégén jelentette meg második, All Over the Place című szólóalbumát, mely rögtön első helyen debütált az Egyesült Királyság százas toplistáján.

A 16 számos lemezt eddig több mint 20 millióan streamelték Anglia szerte, de az úgymond klasszikus, fizikai formátumok, azaz a CD, a bakelit és a kezetta is nagyot mennek – ezekből ugyanis megközelítőleg 20 ezer példányt adtak el egy hét leforgása alatt. Ezzel pedig fontos mérföldkőhöz érkezett viszonylag rövidéletű zenei pályafutása során, hiszen a 2020-ban napvilágot látott bemutatkozó nagylemeze, a Dissimulation “csupán” a második helyig jutott az aktuális toplistán tavaly.

Egyébként még magát KSI-t is meglepte az albumot övező hype, ahogy fogalmazott, YouTuberként valójában nincs is joga ahhoz, hogy zenei téren ilyesfajta sikereket érjen el.

Nyilván túlzó a kijelentése, de ha belegondolunk, hogy a most 28 éves watfordi vlogger FIFA gameplayekkel szerzett hírnevet anno, majd Logan Paul ellen sztárboxolt egy jóízűt úgy három évvel ezelőtt, a fejlődés tényleg szembetűnő.

Mondjuk könnyű annak, akinek Future vagy éppen 21 Savage siett segítségére egy-egy vendégverzével adott esetben.

(Billboard)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés