Kövess minket

Hiphop

Nőjogi aktivisták tiltakoznak Chris Brown dél-afrikai koncertje ellen

Megosztva

A Women For Change nevű nőjogi csoport petíciót indított annak érdekében, hogy Chris Brown ne léphessen fel a Dél-afrikai Köztársaságban. Már több mint 27 000 aláírást gyűjtöttek össze.

A problémás sztár kevesebb mint két óra alatt fullra rakta a 94 000 férőhelyes johannesburgi FNB Stadiont, és a kereslet olyan nagy volt, hogy egy második estét is beiktattak.

A koncert bejelentése azonban visszatetszést váltott ki, tekintettel Brown erőszakos múltjára. Brown 2009-ben bántalmazta akkori barátnőjét, Rihannát, és később bűnösnek találták testi sértés bűntettében. Öt év próbaidőre, tanácsadásra és hat hónap közmunkára ítélték. Azóta több másik barátnőjénél is felmerült, hogy Brown erőszakos volt velük, de ezekből végül nem született bírósági ítélet.

A vitát az is erősítette, hogy Dél-Afrikában a nők elleni erőszak különösen aggasztó szinteket ütött meg. A világon itt az egyik legmagasabb a nőgyilkosságok és a nemi alapú erőszak aránya, ahol nagyjából minden 12. percben nemi erőszakot jelentenek, és még ennél is több áldozatról feltételezik, hogy soha nem fordul a rendőrséghez.

(NME)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés