Kövess minket

Film

Akár 200 millió dollárt is bukhat a Joker 2

Megosztva

A Joker: Kétszemélyes téboly szakmabeliek előrejelzései szerint a történelem egyik legnagyobb mozis bukása lesz.

A Variety új jelentése szerint Todd Phillips folytatása akár 200 millió dolláros veszteséget is okozhat a Warner Bros. számára a mozifutam alatt. A Joaquin Phoenix főszereplésével készült film eddig 51,5 millió dollárt hozott az amerikai mozikban és 165 millió dollárt globálisan az első két hét alatt. Az előrejelzések szerint a film összbevétele 210-215 millió dollár lesz globálisan.

A jelentés szerint a film 200 millió dollárba került, további 100 millió dollárt pedig a marketingre és a forgalmazásra fordítottak. A jegyeladásokon a stúdiók és a mozik tulajdonosai osztoznak, így a filmnek 450 millió dollárt kellene kaszálnia ahhoz, hogy a mozikban a nulláról induljon (bár a Warner Bros.-hoz közel álló források szerint ez a szám inkább „csak” 375 millió dollár).

Bennfentes becslések szerint a Joker 2 125 és 200 millió dollár közötti összeget veszíthet, mielőtt október 29-én megjelenik a digitális platformokon, december 17-én pedig a fizikai adathordozókon. Ha ez pontosnak bizonyul, akkor a film a történelem legnagyobb bukásai közé kerülne, olyan filmek mellé, mint a John Carter, A magányos lovas, és a Marvelek, amelyek mindegyike 200 millió dollárt vagy annál többet bukott.

A gyártási költségek részét képezték a rendezőnek és a Jokert alakító Joaquin Phoenix-nek az első Joker-film sikere után járó előzetes díjak (fejenként 20 millió dollár), valamint Lady Gaga 12 millió dolláros fizetése is. Érdemes megemlíteni, hogy a Warner Bros. tagadja, hogy „bajban lenne” a film, szerintük mindez csak gonosz pletyka, és úgy érzik, hogy a Joker második része bőven fog még pénzt hozni, például azzal, hogy hamarosan Kínában is bemutatják.

A Joker 2 az idei év egyik legjobban várt folytatása volt, pláne az előző film nagy sikere után. A filmet viszont a kritikusok és a nézők is lehúzták, a rossz hírneve pedig úgy tűnik hamar eljutott a közönséghez, akik inkább nem váltanak rá jegyet.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés