Kövess minket

Hiphop

Beiktatták A Tribe Called Questet a Rock & Roll Hírességek Csarnokába

Megosztva

Beiktatták Clevelandben a Rock & Roll Hírességek Csarnokának éves ünnepségén A Tribe Called Questet.

Az elismerést Q-Tip, Jarobi White és Phife Dawg szülei pedig vették át, Ali Shaheed Muhammad nem volt jelen. Miután a színpadon Dave Chappelle méltatta az örökségüket és hatásukat, lejátszottak egy videót, melyben André 3000, Mike D és Questlove a banda a zenére és a populáris kultúrára gyakorolt hatásáról beszéltek. Ezután De La Soul, Busta Rhymes, a Roots, Queen Latifah, Common és Spliff Star adott elő egy medley-t a Tribe klasszikusaiból.

Q-Tip beszédében azt mondta: „Mi lehet nagyobb rock and roll, mint a blues? De akárcsak elődeinknek, nekünk is a városok és falvak peremén kellett tereket találnunk, a Robert Johnson Crossroads melletti déli napháztól a Bronxban, a Sedgwick Avenue-n lévő Sedgwick Avenue-n található, átalakított szobáig, egy bérházban. A kifejezés igénye művészi elszántsággal ég bennünk. Egy szikra. A szikra, amely ebben a teremben sokunkban parázslik, és a szikra, amely bennünk, négy fiúban égett 1985-ben New Yorkban.”

Az idei Rock Hall-beiktatottak között van még Mary J. Blige, Cher, a Kool & the Gang, a Dave Matthews Band, a Foreigner, Peter Frampton és Ozzy Osbourne is.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés