Kövess minket

Zene

A Coldplay feldolgozta Kid Cudi egyik legnagyobb slágerét, és az eredmény…nem is rossz?!

Megosztva

Az angol Coldplay együttes volt a Spotify Singles sorozat legutóbbi vendége, ahol a streamingszolgáltató stúdiójában adnak elő zenészek saját dalokat és feldolgozásokat. Utóbbi esetében Kid Cudi közkedvelt 2008-as slágerére, a „Day ‘n’ Nite„-ra esett a banda választása, és habár őket ismerve megijedhetünk, hogy a dal egy teátrálisan nagyzoló zenei alappal és Chris Martin végtelenig nyújtott vokáljaival lett újragondolva, valójában közel sem ez a helyzet.

A „Day ‘n’ Nite” feldolgozás ugyanis egy intim darab lett, ahol a Coldplay frontembere inkább kellemes hangjára támaszkodik az erőltetett színpadiaskodás helyett, szinte már-már suttogva a dalszöveget, miközben a háttérben a banda szolidan támogatja éteri hangokkal.

Imádtam a Day ‘n’ Nite-ot, mikor eredetileg megjelent, és most is nagyon nagyon nagyon imádom. Ez az első alkalom, hogy tényleg sok energiát fektettünk egy feldolgozásba, szinte hallottam a fejemben, hogy mennyire másképp tudnánk előadni, miközben csak ráerősítünk arra, hogy milyen zseniális dalról is van szó. Remélem, hogy akik meghallgatják, mind arra gondolnak majd, hogy wow Kid Cudi egyszerűen nagyszerű” – mondta Chris Martin a feldolgozásról, mely amúgy a rappernek is tetszett, egyik tweetjében azt írta, hogy nagyon „finom” kis feldolgozást csinált a Coldplay, Chris Martin pedig szerinte egy igazi varázsló.

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés