Kövess minket

Film

A Disney és a Paramount sem mutatja be a filmjeit Oroszországban az ukrajnai háború miatt

Megosztva

Több filmstúdió bejelentette, a többiek pedig fontolgatják, hogy nem mutatják be a filmjeiket Oroszországban – írja a Deadline.

A dominóhatást a Disney indította el, miután kiadták egy közleményt, hogy szüneteltetik a mozipremierjeiket Oroszországban, válaszul az Ukrajnát ért agresszióra.

Ukrajna provokáció nélküli megszállása, és az emiatt kialakult humanitárius válság miatt szüneteltetjük a filmjeink mozik bemutatását Oroszországban, köztük a hamarosan érkező ‘Pirula Panda’ című Pixar filmét. A továbbiakban a helyzet alakulásához igazítjuk az üzleti döntéseinket. A helyzet megoldódásáig együtt dolgozunk emberjogi szervezetekkel a menekültek segítésére” – írta a vállalat, mely többek közt a Marvel és Star Wars filmeket is forgalmazza.

Ororszország amúgy elég nagy piac, tavaly közel 450 millió dollárt termelt a filmstúdióknak jegyeladásokból, de 2013-ban volt ez 1,3 milliárd dollár is.

A Disney döntése után nem sokkal a Paramount is bejelentette, hogy nem mutat be új filmeket az oroszoknál, köztük a ‘Sonic, a sündisznó 2’-t, és a Sandra Bullock főszereplésével készült ‘Az elveszett város‘-t, és hasonlóan döntött a Sony is. A Deadline információ szerint más filmstúdiók is hasonló szankciókon gondolkodnak, igaz a Warner Bros. például először azt mondta, bemutatják a Batman filmet az országban, amit azzal indokoltak, hogy már elindították a marketingkampányt, és a kópiákat is kiküldték az oroszoknak, a mai nap ezt visszavonták.

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés