Kövess minket

Hiphop

A Disney kis híján több millió dolláros szerződést ajánlott Dr. Dre-nek, csak aztán megtudták, hogy miről szólnak a dalai

Megosztva

Dr. Dre ’92-es „The Chronic” című debütáló albuma egy igazi korszakos hiphop mű. A lemez a megjelenése után hosszú évekre meghatározta a rap zene hangzását, legalábbis a nyugati parton biztosan, és az elmúlt évek alatt sem veszített fényéből és fontosságából. A lemez sikere még a Disney fejesének is feltűnt, készen állt volna 4 millió dollárt ajánlani a rapper / producernek egy lemezszerződésért cserébe, csak aztán megtudta, hogy Dre nem éppen családbarát szövegekkel operál.

Ezt az utóbbi sztorit Dr. Dre ügyvédje, Peter Paterno mesélte el a Samson Shulman vezette Connection is Magic podcast vendégeként. Paterno a ‘The Chronic‘ megjelenésekor a Disney Hollywood Records nevű kiadójának a vezetője volt, az egyik meetingen pedig Dre neve is felmerült.

Minden héten megbeszélésem volt Michael Eisnernel, a Disney akkori vezérigazgatójával. Észrevette, hogy Dre lemeze első lett a hivatalos amerikai R&B és HipHop toplistán, valamint két kislemeze is bekerült a Hot 100-ba. Rákérdezett, hogy nem úgy volt, hogy kapcsolatban vagyok vele? Mire mondtam neki, hogy de. Akkor miért nem a mi kiadóknál van? – tette fel a kérdést. Ezután el kellett neki magyaráznom, hogy miért. Figyelj Michael, felolvasom a szövegeit…kibaszott, bazdmeg, bazdmeg. És tudod mi ez a borítón? Egy marihuána levél. Azonnal azzal jött, hogy mi ezt nem támogathatjuk, mire mondtam neki, hogy na látod, ezért nem a mi kiadóknál van” – mesélte Paterno, aki hozzátette, hogy egy 4 millió dolláros deal volt az asztalon, amit végül így nem ajánlottak fel Dre-nek.

Dre amúgy a ‘The Chronic’ megjelenése előtti évben már bedolgozott a Disney-nek, a The Party nevű pop csapat egyik dalához, a Let’s Get Right Down To It-hoz készített alapot.

(HNHH)

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés