Kövess minket

Aztaa

A húsevés ugyanolyan rákkeltő, mint a dohányzás!

Az Egészségügyi Világszervezet legfrissebb statisztikája sokkoló adatokat mutat!

Megosztva

iStock 000069654687 LargeFotó: Getty / Istock

A szalonna, a szalámi, a burgerhúsok fogyasztása ugyanolyan veszélyforrás, mint a dohányzás, szól az Egészségügyi Világszervezet (WHO) hétfőn közzétett kutatásában. Az említett termékekből 50 gramm elfogyasztása naponta – ez kevesebb, mint egy szál kolbász – ötödével növeli a rák kialakulásának kockázatát, áll a jelentésben.

Ezek feldolgozott termékek; a vörös húsok valamivel kevésbé egészségtelenek, és bizonyos mértékű fogyasztásukra az emberi szervezetnek szüksége van, de a hasnyálmirigy- és prosztatarák kialakulásának esélyét növelik. A szakértők ezek után azt javasolják, hogy kerüljük a húsok fogyasztását, és inkább salátát együnk.

A világszervezet jelentése persze azonnal éles kritikák kereszttüzébe került. A vita nem újkeletű, a mostani kutatás eredménye sem meglepő, de az biztos, hogy a húsevés mellett is szólnak érvek. A legáltalánosabb tanács, hogy a túlzott fogyasztástól érdemes tartózkodni – de ez még a legegészségesebbnek nyilvánított ételekre is igaz.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés