Kövess minket

Rock

A kollab, amire senki se számított: közös dalt készített a Tankcsapda és a BSW

Megosztva

Ha eddig nem lett volna világos, hogy a rock zene manapság csak másodhegedűs lehet, itt a bizonyíték: a Tankcsapda kollabra állt össze a BSW-vel.

A rock valahol 2017-ben veszítette el végleg a csatát a rap zene ellen, Amerikában ekkor már a jó öreg hipidihop volt a vezető zenei stílus a hallgatók közt, és habár Magyarországon nem készült hasonló kimutatás, elég néha ránézni a YouTube felkapott listájára, vagy csak tévés tehetségkutatókra, és látható, hogy a rock még az erős bástyának számító Magyarországon is egyre hátrébb kerül a rap javára.

Ezt persze csak annak a fényében mondjuk, hogy a BSW általában a hiphop tengelyen mozog, a Tankcsapdával közös daluk, a „Baz+ (Túl vagyok rajtad)” mégis inkább egy pop-punk szerzemény, amolyan Blink-182 féle szakítós zene egy ilyen refrénnel:

Túl vagyok rajtad, bazmeg
Többé nem kaphatsz meg
Mert én túl vagyok már rajtad
Szóval fuck that, fuck that

A trekk rögtön kapott egy szponzorokkal teletömött klipet is, mely az Indexen jelent meg először egy kis interjú kíséretében. Utóbbiból megtudhattuk, hogy Gaben ötlete volt a kollab, és a Tankcsapda végül annak ellenére belement, hogy saját bevallásuk szerint nem ismerték a srácok munkásságát.

„Tudjuk jól, hogy a zenekar határait súroljuk vagy akár túl is lépjük ezzel a projekttel,(…) de azért, ahogy azt mindenki tudja, időnként szeretjük borzolni a médiakedélyeket, és néha-néha odateszünk egy-egy olyan fricskát, amin nyugodtan lehet csámcsogni” – mondta a kollabról Fejes Tamás a Tankcsapda dobosa.

Meklod eközben felfedte, hogy a következő, Sex, Love, Rock and Roll című BSW lemez sokkal rockosabb hangzású lesz, tehát jöhet még hasonló. Alább lehet csekkolni a közös zenét.

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés