Kövess minket

Hiphop

A Kraken67 levisz a tenger mélyére és egy darabig biztos nem is jössz fel

Megosztva

Tavaly debütált a Lenszkij/Lil Holt és Kissbaba közös zenei projektje, a Kraken67, majd kis kihagyás után rengeteg inspirációt szippantva magukba készek, hogy a trap-szcéna ismét felfigyeljen rájuk. Új trackjük súlyos verzéiktől ordító, de zenei hangzásukban egész csendesen morajló: itt a „Jól vagyunk” egy hologramos videóklippel.

A nevét tengeri mondák ihlette duó egészen fiatalon, sok évvel ezelőtt ismerkedett meg és kötött szoros barátságot, ám Kissbaba Skóciába költözése miatt egy ideig alig beszéltek egymással. A Kraken67 története Kissbaba Magyarországra való visszatérésével kezdődött Lenszkij konyhájában egy üveg rum és egy laptop beépített mikrofonjának társaságában. Majd megszületett debütáló zeneszámuk, a „Popcorn”, ami nagyot pörgött az online zenemegosztókon és szakmai berkekben is villámgyorsan terjedtek.

A páros valahol a pop határmezsgyéin mozogva, még pont elkerülve azt, kísérletezik a lágyabb dallamok és autotune mixével, ami egyenesen a tengerfenékig húzza a hallgatót. Így igaz eddigi legkiforrottabb újdonságukra is a „Jól vagyunk”-ra, aminek verzéi külön fejezetet érdemelnének: mint a hagyma rétegei épülnek egymásra, a felvétel pedig egy kísérletező videóklippel együtt érkezik, ami Csizmazia András egyetemi munkája a paradoxon és az illúzió gondolata mentén, analóg vetített hologram-technika segítségével.

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés