Kövess minket

Hiphop

A legendás producer, Rick Rubin azt állítja, semmit sem ért a zenéhez

Megosztva

Rick Rubin, a legendás producer, akinek a munkáit máig a legfelsőbb kategóriákba sorolják, azt mondta, hogy semmit sem tud a zenéről. Egy Anderson Cooperrel való 60 Minutes interjú során kifejtette, hogy semmilyen technikai ismerete nincs, ami a zenei produkciókat illeti, cserébe volt néhány meglátása arról, hogy miért olyan keresett és sikeres a stílusa és az ízlése.

Játszol bármilyen hangszeren?” – kérdezte Cooper Rubintól, aki amúgy a Def Jam társalapítója. „Alig” – válaszolta, amire Cooper szinte hitetlenkedve reagált: „Tudod, hogyan kell kezelni a keverőpultot?” „Nem. Nincs technikai képességem, és semmit sem tudok a zenéről” – jelentette ki Rubin. Cooper felnevetett, ahogyan bizonyára sokan nevettek, amikor meghallották a producer válaszát. Ráadásul az előéletét tekintve (Kanye West, Run-DMC, The Strokes, Johnny Cash, Black Sabbath és Eminem, hogy csak néhányat említsünk) ez abszurdnak tűnik.

Tudom, hogy mit szeretek és mit nem, és határozottan megmondom, hogy mit szeretek és mit nem” – tette hozzá. „Akkor, miért fizetnek téged?” – kérdezte Cooper. „Az ízlésembe vetett bizalom és az a képességem, hogy kifejezzem, amit érzek, hasznosnak bizonyult a művészek számára” – mondta szerényen Rubin.

(HNHH)

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés